Talentlessen

We willen meer bieden dan de reguliere vakken om leerlingen hun talenten te laten ontdekken. De leerling uit bk/kt/th-klas maakt kennis met verschillende talentlessen op het gebied van techniek, sport en cultuur. Dit zijn dezelfde talentlessen op Pax Coothstraat in Druten. Na de eerste kennismaking kiest de leerling met welke talentles hij/zij zich verder wil ontwikkelen.  
 

Talentles op gebied van techniek

Bij deze talentles maken leerlingen kennis met zowel traditionele als innovatieve technieken. Denk aan het werken met hout, ijzerdraad om te solderen en kleine elektrische schakelingen. Moderne technologie komt ruimschoots aan bod in het Pax Lab. Daar gaan leerlingen aan de slag met de nieuwste technieken, zoals een Green Screen, Virtual Reality-bril en de lego EV3. Ook kunnen ze met een drone werken.

Talentles op het gebied van sport

Leerlingen die voor het talentles op het gebied van sport kiezen, krijgen naast de gymles twee extra uren sport in de week. We bieden een gevarieerd programma aan met verschillende sporten in de zaal en op het veld. Daarnaast maken we gebruik van gastdocenten voor bijvoorbeeld dans, kickboksen of rugby en gaan we naar een sportschool, atletiekbaan of zwembad.

Talentles op het gebied van cultuur

Leerlingen die zichzelf helemaal kunnen verliezen in kunstzinnige en creatieve projecten, kunnen kiezen voor een talentles op het gebied van cultuur. Ze leren de waarde van kunst te begrijpen en leren over kunst, erfgoed en media. 

De leerling uit de hv-klas maakt kennis met drie verschillende talentlessen op het gebied van moderne techniek, business en sport. Dit zijn dezelfde talentlessen als op Pax Klepperheide. Na de eerste kennismaking kiest de leerling met welke talentles hij/zij zich later verder wil ontwikkelen. 

Talentles op het gebied van business

In deze talentlessen leren leerlingen een marketingstrategie opzetten, een business case opstellen en een Public Relations-plan maken. De leerling leert van alles over het starten van een bedrijf, hoe het werk van een zzp’er eruitziet en wat daarbij komt kijken. Ook bezoeken we lokale bedrijven.

Talentles op het gebied van sport

Met de talentlessen op het gebied van sport kiezen leerlingen voor extra sportieve activiteiten, zoals freerunning en lacrosse. Daarnaast leert de leerling over de technieken en strategie van bepaalde sporten.

Talentles op het gebied van techniek

Bij deze talentlessen maken leerlingen kennis met de wereld van vormgeven en techniek, zowel traditionele als digitale technieken. Denk aan stop motion film, game design en programmeren met de Micro Bit.