Talentlessen

We willen meer bieden dan de reguliere vakken om leerlingen hun talenten te laten ontdekken. De talentlessen op Pax junior zijn: Innovatieve technieken, Sport en Kunst. De leerling kiest voor aanvang van het eerste leerjaar welke talentles hij of zij gedurende de twee leerjaren volgt. De leerlingen uit de koersklas hlv kiezen na het eerste leerjaar met welke talentles zij vanaf leerjaar 2 verder gaan.

Innovatieve technieken

Bij deze talentlessen maken leerlingen kennis met zowel traditionele als innovatie technieken. Denk aan het werken met hout, ijzerdraad om te solderen en kleine elektrisch schakelingen. Moderne technologie komt ruimschoots aan bod in het Pax Lab. Daar gaan leerlingen aan de slag met de nieuwste technieken, zoals een Green Screen, Virtual Reality-bril en de lego EV3. Ook kunnen ze met een drone werken. 

Sport

Leerlingen die voor talentlessen Sport kiezen, krijgen naast de gymles twee extra uren sport in de week. We bieden een gevarieerd programma aan met verschillende sporten in de zaal en op het veld. Zo maken we gebruik van gastdocenten, bijvoorbeeld voor dans, kickboksen en rugby. Ook gaan we naar een sportschool, een atletiekbaan of een zwembad. Kortom: van alles wat voor leerlingen met energie!

Kunst

Leerlingen die zichzelf helemaal kunnen verliezen in kunstzinnige projecten, kunnen kiezen voor de talentlessen Kunst. Ze gaan hier uitgebreid aan de slag met verschillende materialen en nieuwe en ambachtelijke technieken, zoals keramiek. Ook op digitaal vlak kunnen leerlingen zich uitleven met hun fantasie en creativiteit. Denk aan het maken van een groot abstract beeld of zelf portret op doek, of het bedrukken van een tas.