We bieden méér dan de reguliere vakken om leerlingen hun talenten te laten ontdekken. Naast de reguliere lessen kiest de leerling een talentles; een vak waarin de leerling zich extra in wil ontwikkelen.

  • De leerling uit de bk/kt/th-klas maakt kennis met drie verschillende talentlessen op het gebied van techniek, sport en cultuur. Na de eerste kennismaking kiest de leerling met welke talentles hij/zij zich later verder wil ontwikkelen. 

Talentles op gebied van techniek

Bij deze talentles maken leerlingen kennis met zowel traditionele als innovatieve technieken. Denk aan het werken met hout, ijzerdraad om te solderen en kleine elektrische schakelingen. Moderne technologie komt ruimschoots aan bod in het Pax Lab. Daar gaan leerlingen aan de slag met de nieuwste technieken, zoals een Green Screen, Virtual Reality-bril en de lego EV3. Ook kunnen ze met een drone werken.

Talentles op het gebied van sport

Leerlingen die voor het talentles op het gebied van sport kiezen, krijgen naast de gymles twee extra uren sport in de week. We bieden een gevarieerd programma aan met verschillende sporten in de zaal en op het veld. Daarnaast maken we gebruik van gastdocenten voor bijvoorbeeld dans, kickboksen of rugby en gaan we naar een sportschool, atletiekbaan of zwembad.

Talentles op het gebied van cultuur

Leerlingen die zichzelf helemaal kunnen verliezen in kunstzinnige en creatieve projecten, kunnen kiezen voor een talentles op het gebied van cultuur. Ze leren de waarde van kunst te begrijpen en leren over kunst, erfgoed en media.