Missie

Ontwikkel, onderzoek, onderneem!

Je kunt jouw tijd op Pax goed gebruiken. Bijvoorbeeld om je talenten, je kennis en je vaardigheden te ontwikkelen. En om te groeien in je houding ten opzichte van andere mensen, je werk en je omgeving. Competenties noemen we dat ook wel. Daarmee ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Al vanaf de brugklas doe je onderzoek. Je gaat samen met anderen aan de slag om kennis te vergaren en vaardigheden op te doen. ‘Onderzoek alles en behoud het goede’, is een bekende uitspraak. Zo vind je je weg in een wereld die ook risico’s kent en leer je te verbinden en verantwoordelijkheid te nemen.

Het is goed om ondernemend te zijn. Om kansen te zien en te weten wanneer jij jouw talenten kunt inzetten. We vinden het belangrijk dat je de baas bent over je eigen agenda. Daarom kun je bijvoorbeeld je eigen huiswerk op jouw manier inrichten aan de hand van een studieplanner. En jouw tijd gaat verder dan je schoolwerk. Misschien ga je sporten, een muziekinstrument bespelen, of leidinggeven aan groepen jongeren. Je gaat in ieder geval een maatschappelijke stage lopen, om te ontdekken wat bij jou past. Iets doen náást school is altijd goed. Je kunt het opvoeren op je cv als je later een baan zoekt.