Profielen & profielkeuze

 
De beste begeleiding in je eigen huiskamerklas
Op het vmbo basis-kader krijg je de meeste lessen in een huiskamerklas. Dat is een groot klaslokaal waar jouw mentor je lesgeeft in de algemene vakken. Zo leren jij en je mentor elkaar snel goed kennen, en kan hij of zij jou dus extra goed begeleiden. Het lokaal is echt van jouw klas: help je mee om er een gezellige en goede werkplek van te maken?
 
Kies het praktijkvak dat het beste bij jou past
Je doet in het vierde jaar examen in één praktijkvak. Daar werk je al vanaf het derde jaar 12 lessen per week aan. Je kunt kiezen uit deze vier praktijkvakken:
Bouw, Wonen en Interieur (BWI). Je leert bijvoorbeeld metselen, meubelmaken, schilderen, en timmeren.
Produceren, Installeren en Energie (PIE). Je leert bijvoorbeeld over (boog)lassen, plaat- en constructiewerk, en installatietechniek.
Zorg en Welzijn (Z&W). Je leert bijvoorbeeld over uiterlijke verzorging, welzijn kind en jongere, en wonen en huishouden.
• Economie en Ondernemen (E&O) / Diensten en Producten (D&P). Je leert bijvoorbeeld over administratief beheer, marketing, en ondernemen.
 
Natuurlijk helpen we je met kiezen. In leerjaar 1 maak een voor een kennis met alle praktijkvakken. In leerjaar 2 volg je nog twee van de vier. En pas in leerjaar 3 volg je nog maar één praktijkvak.