Op Pax Klepperheide zijn er drie verschillende talentlessen op het gebied van business, sport en techniek. In leerjaar 1 krijgen de leerlingen een eerste kennismaking met al deze drie talentlessen. Na deze kennismaking maakt de leerling de keuze in welke talentles hij/zij zich later verder wil ontwikkelen. 

Talentles op het gebied van business

In deze talentlessen leren leerlingen een marketingstrategie opzetten, een business case opstellen en een Public Relations-plan maken. De leerling leert van alles over het starten van een bedrijf, hoe het werk van een zzp’er eruitziet en wat daarbij komt kijken. Ook bezoeken we lokale bedrijven.

Talentles op het gebied van sport

Met de talentlessen op het gebied van sport kiezen leerlingen voor extra sportieve activiteiten, zoals freerunning en lacrosse. Daarnaast leert de leerling over de technieken en strategie van bepaalde sporten.

Talentles op het gebied van techniek

Bij deze talentlessen maken leerlingen kennis met de wereld van vormgeven en techniek, zowel traditionele als digitale technieken. Denk aan stop motion film, game design en programmeren met de Micro Bit.