WIJ STIMULEREN LEERLINGEN OM TE ONTWIKKELEN EN TE GROEIEN

Ben je geïnteresseerd in de oude Grieken en Romeinen? Houd je van sport en wil je leren hoe je een evenement organiseert? Of lijkt het je interessant om proeven in een lab te doen?

Dan ben je op Pax havolvwo aan het goede adres. Je bent van harte welkom als je een havo-, havo/vwo-, of vwo-advies* hebt gekregen van je leerkracht van groep 8. Je volgt een  havo-, atheneum- of gymnasiumopleiding. We werken de eerste twee jaar met koersklassen: klassen waarin onderwijs wordt gegeven op twee niveaus. Je hebt dan twee jaar de tijd om te onderzoeken welk niveau het best bij je past. Wij geloven in groei en vinden het belangrijk dat je de tijd krijgt je te ontwikkelen.

*in de vwo-klas worden leerlingen geplaatst met een duidelijk, enkelvoudig vwo-advies.

Je hebt volop de mogelijkheid je eigen keuzes te maken. Zo volg je in leerjaar 1 drie verschillende talentlessen op het gebied van business, sports en techniek. Na de eerste kennismaking met deze lessen kies je later met welke talentles je verder wilt gaan. In de bovenbouw kies je een profiel en zijn er allerlei boeiende keuzevakken. In de laatste twee jaar van je opleiding werk je aan het profielwerkstuk. Daarin ga je met z’n tweeën onderzoek doen en een onderzoeksverslag schrijven. Uiteindelijk presenteer je het profielwerkstuk aan een deskundige jury. Dat is nog eens ondernemend leren!

Ondernemend leren doen we niet alleen in de lessen, maar ook in vakoverstijgende projecten, tijdens excursies en schoolreizen. Docenten stimuleren je om verantwoordelijkheid te nemen, ze helpen je om te ontdekken wie je bent, en ze leren je om te reflecteren.

 

Jaarkalender Pax havo|vwo 2023 | 2024

Pax Klepperheide 15 april 2024

Definitieve cijferdeadline examenklassen

Pax Klepperheide 15 april 2024

Start examentrainingen

Pax Klepperheide 15 april 2024

Uitslag Numerus Fixus seclectie

Pax Klepperheide 16 april 2024

Excursie Nationaal monument Kamp Vught (of 9 april)

Pax Klepperheide 16 april 2024

Start examentrainingen havo/vwo

Pax Klepperheide 17 april 2024

19.30 uur, H5 en V6: PWS presentatieavond