Onderneem 

PaxLab

Bij Pax hebben we een heus lab! Dit Pax Lab is op onze locatie Pax Coothstraat. In het lab maken leerlingen kennis met nieuwe technieken en technologieën. Denk hierbij aan het programmeren van robots, met een VR-bril de wereld in 3D bekijken, een zorgrobot instellen op de wensen van een zorgvrager, vliegen met een drone of een zelfontworpen product 3D-printen. Dit is niet alleen leuk; het draagt ook bij aan leerzame lessen. In leerjaar 1 en 2 van Pax Coothstraat vindt 1/3e deel van de praktijkgerichte lessen plaats in het Pax Lab. Het Pax Lab is een mooie aanvulling op ons techniekonderwijs en toegankelijk voor alle leerlingen van Pax. Ook basisschoolleerlingen kunnen lessen en/of workshops volgen in het Pax Lab.

Projectweken

Tijdens een projectweek werk je vakoverstijgend. Vaak ga je ook op excursie,  bijvoorbeeld naar de Hoge Veluwe of het MuZIEum. En je gaat actief aan de slag - bijvoorbeeld met het maken van een insectenhotel.

Op het schoolplein installeren leerlingen een kas, leggen ze een moestuin aan en komen er bankjes in een prachtige tuin. De tuin onderhouden we natuurlijk met elkaar.


Stage
In het 3e en 4e leerjaar loop je stage bij bedrijven in de omgeving.

Talentlessen – Waar ligt jouw talent?
We vinden het belangrijk om jou je talenten te laten ontdekken. Daarom bieden we méér dan alleen de reguliere vakken. In de onderbouw kies je daarom een van onze drie talentstromen op het gebied van sport, cultuur of techniek. Deze lessen krijg je in gemengde groepen van vmbo-basis, -kader en -theorie. Zo leer je met elkaar en ook van elkaar!