Pax ontmoet Maas en Waal

In het voorjaar van 2024 vindt de eerste editie van Pax ontmoet Maas en Waal plaats! Een mooi evenement waarin we onze visie Ondernemend Leren tot uiting brengen én waarbij we de verbinding met de regio opzoeken.

Op 14 maart organiseren we voor onze circa 400 tweede- en derdejaarsleerlingen van Pax junior en Pax vmbo een netwerkbijeenkomst. Dit met als doel leerlingen kennis te laten maken met de diverse beroepsbeoefenaren van bedrijven en instellingen in Maas en Waal. Leerlingen kunnen zich op deze manier nóg beter voorbereiden op de beroepskeuze die zij in leerjaar 4 moeten maken.

Op 27 maart gaan de leerlingen op bezoek, meelopen en sfeer proeven bij de twee door hun gekozen bedrijven en/of instellingen. Afhankelijk van de mogelijkheden bij het bedrijf en de instelling kan er ook echt meegewerkt worden.

Wij zoeken bedrijven en instellingen die mee willen doen!  

Maas en Waal is een ondernemende streek met een divers aanbod aan sectoren. Voor de Pax-leerlingen zijn er volop mogelijkheden om in de eigen regio te gaan werken. Hoe mooi is het om onze leerlingen te binden aan onze regio en ze al vroeg mee te nemen in de werkmogelijkheden die onze gemeentes te bieden hebben.

We zoeken bedrijven en instellingen die het leuk vinden om onze leerlingen te enthousiasmeren voor diverse beroepen en hen een kijkje te geven in uw bedrijf of instelling. Wat maakt het werken bij u zo leuk, aantrekkelijk of uniek?

Iedereen kan meedoen. Van eenmanszaak tot een (inter)nationale b.v. uit diverse sectoren.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd om samen met ongeveer 75 bedrijven/instellingen mee te doen? Neem dan voor 1 januari 2024 contact op met Femke Bull, bedrijvencontactpersoon van Pax (06-20021055, f.bull@paxchristicollege.nl).