Voor iedereen een plek op onze school

Als regionale scholengemeenschap van en voor Maas en Waal bieden we een breed onderwijsaanbod. Vmbo (inclusief LWOO), Havo en Vwo (Atheneum en Gymnasium), zorgen ervoor dat iedere leerling op basis van zijn mogelijkheden en toekomstwensen het onderwijs van zijn keuze kan volgen.

Het hoogst mogelijke diploma

Ons onderwijs is erop gericht om iedere leerling het voor hem/haar hoogst mogelijke diploma met de hoogst mogelijke cijfers te laten halen. Daarvoor is gevarieerd onderwijs nodig dat leerlingen stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Deskundige en betrokken medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Om leerlingen goed voor te bereiden op hun vervolgonderwijs, is het essentieel dat ze “leren” leren. Dat wordt bereikt door een zorgvuldige begeleiding en ondersteuning.

Een veilige school

Onze school is in alle opzichten een veilige school. Juist omdat de middelbare schooltijd de leukste tijd van je leven moet zijn, moet iedere leerling zich thuis kunnen voelen op onze school. Je moet letterlijk en figuurlijk de ruimte voelen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Kennis vergaren en groeien als persoon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Onmisbare maatschappelijke contacten

Goed onderwijs is gebaat bij veel samenwerkingsverbanden en contacten met “de maatschappij”. Daarbij gaat het om het bedrijfsleven, basisscholen, maatschappelijke organisaties, en het vervolgonderwijs. Als Opleidingsschool voor aankomende docenten bieden we uitstekende stagemogelijkheden aan studenten. Dat is niet alleen verrijkend voor de stagiaires, maar ook voor medewerkers en leerlingen van onze school.