Online ouderavond alcohol, roken en
blowen / Online ouderavond gamen

 

Beste ouder/opvoeder, 

Pubers en alcohol, roken, blowen en gamen. Je komt er vast wat van tegen in de opvoeding van je kind(eren). Of je maakt je er wellicht zorgen over. De middelbare schoolperiode is een periode waarin ook op dat vlak grenzen worden opgezocht en soms overschreden. De coronatijd kan daar nog een extra factor in zijn. Je hebt als ouder/opvoeder veel invloed op het gedrag van je kind, meer dan je wellicht denkt! 
 

Ouderavond

Buiten de corona-tijd zouden we ouderavonden over deze thema’s op onze school kunnen houden. Nu doen we het anders: online! Preventiewerkers van IrisZorg maakten twee filmpjes. Eén met daarin de belangrijkste tips op een rijtje: Filmpje alcohol roken drugs en pubers En één waarin 2 preventiewerkers je uitnodigen om hierover door te praten: Fimpje uitnodiging avond alcohol, roken en blowen

We nodigen je van harte uit deel te nemen aan één van de online ouderavonden die gegeven worden. Veel ouders gingen je in de afgelopen maanden al voor. Er is ook een speciale avond over gamen, zie hieronder. Op alle avonden wisselen we uit hoe je situaties in de praktijk aanpakt en wat dan wel en niet werkt. Herkenning gegarandeerd! Deze online avonden worden begeleid door preventieadviseurs van IrisZorg.  
 

Wanneer

•    Voor ouders van klas 1 en 2 over alcohol, roken en blowen           

11 maart 2021

•    Voor ouders van klas 3 en hoger over alcohol, roken en blowen 

25 maart 2021

•     Voor alle ouders over gamen                                                                      

17 maart 2021

•     Voor alle ouders over gamen                                                                      

1 april 2021

 

Tijd: 19:30-21:00 uur. 

 

Aanmelden en praktische informatie

Als je graag deelneemt, stuur dan een mailtje naar preventie@iriszorg.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Welke datum je deel wilt nemen (let op verschil boven- en onderbouw en thema)
  • Je naam
  • De leeftijd van je kind(eren) 

Je kunt je vanaf nu aanmelden. Deelname is gratis. Aanmelden met je partner of een andere ouder kan natuurlijk ook. Je aanmelding moet uiterlijk 1 week voor de betreffende datum bij ons binnen zijn. Je ontvang een aantal dagen vooraf de link voor deelname. Dit betreft een link vanuit MS teams. Voor een optimale ervaring van de avond en om de kans op ongewenst uitloggen tijdens de bijeenkomst te verkleinen, raden we aan via een laptop deel te nemen.

 

Meer informatie

Meer informatie vind je op de site www.helderopvoeden.nl en in het Blad van NIX

Als je je nu, of in de komende jaren, zorgen maakt over deze thema’s en hier hulp bij wilt dan kun je contact opnemen met de mentor. Als inwoner van deze regio mag je ook altijd rechtstreeks contact maken met IrisZorg voor informatie en advies. Via 088-6061600 (vraag naar preventie Nijmegen) of nijmegenpreventie@iriszorg.nl. Zie de site voor meer info www.iriszorg.nl