Pax toneel: Jack the Ripper

Recensie

 

Jack the ripper: bloedstollend en amusant

Het pax toneel heeft weer menig hart snel doen kloppen, en doen overslaan met de nodige schrikmomenten. Er werd een heerlijk ouderwetse whodunit thriller op de planken gezet.

Een knallend einde voor regisseur Menno Oosterheert, die na 12 jaar stopt en de fakkel zal overdragen. In die twaalf jaar is Oosterheert het gezicht geworden van het pax toneel en heeft hij vele hoogtepunten bereikt met zijn spelersgroep.

Een van de grote verdiensten van hem was dat hij een brede spelersgroep wist samen te stellen waarin alle afdelingen en jaarlagen van de school vertegenwoordigd waren. Ook varieerde hij jaarlijks enorm van karakter speelstukken, van maatschappelijk engagement, blijspel tot moorddadige thrillers. Lach, bloed en ontroering wisselde elkaar af.

Tot slot wist hij zijn tomeloze energie over te brengen op hele generaties acteurs. Hij wist schuchtere verlegen leerlingen om te toveren tot podiumbeest.

Dit jaar werd Menno Oosterheert in zijn productieteam bijgestaan door Jet van Aardenne en oud-leerlingen Menno Smit en Merel Damhuis. Trouwe bezoekers van pax toneel kennen natuurlijk deze namen.

Alles werd deze keer uit de kast gehaald wat betreft special effects. De prachtige belichting, kostuums en grime maakte het plaatje helemaal af.

De rolverdeling was treffend. De wat sullige overkomende politie commissaris was een makkelijk te onderschatten figuur die natuurlijk minder onschuldig bleek toen de climax van de avond daar was. De rol werd zeer toepasselijk, voor wie hem kent, vervult door Noud Vos, zo sluw als zijn achternaam.

Laura Severens blonk uit als de zweverige Pegeen Macdougal die elk onheil kon voorspellen. Wat staat zij lekker te acteren!

Emma Arends is een nieuw juweeltje in de toneelgroep. Zij kreeg de lachers iedere keer op haar hand in haar rol als de kleine Polly Poole.

Het lot van schooltoneel is dat er ieder jaar weer afscheid genomen moet worden van een deel van de cast. Trouwe acteurs die in de jaren hun sporen hebben verdiend: Thijmen, Anna-Sandra, Pleun, Isa, Marjolein, Inge en last but not least Anne Claire Verlinden, die in alle acteer-finesses, houding, mimiek en inlevingsvermogen excelleerde.

Menno Oosterheert laat een levendige traditie achter. Nieuwe bevlogen mensen mogen nu in zijn voetsporen treden.

                                                                                                                                                                                                       

Moord! Het bloed stroomt door de straten van Londen. Is er een verband tussen de moorden? Hoe kan de volgende moord voorkomen worden? Wie is de dader van dit bloeddorstige verhaal? Die vragen worden beantwoord op 21 en 22 februari. We zullen in de donkere avonduren het bloedstollende verhaal vertellen van ‘Jack the Ripper’. We kruipen in de huid van de dader, de slachtoffers en de mensen die de moord proberen op te lossen. Zal het ze lukken?

 

Kom 21 en 22 februari kijken naar ‘Jack the Ripper’ geproduceerd door PAX toneel!

Inloop 19:00 uur

Zaal open: 19:15 uur

Aanvang: 19:30 uur

 

Kaartjes kunnen opgehaald worden bij de receptie vanaf 11 februari.

 

« ga terug