2de prijs voor het PWS van Marloes van der Kraan (V6)

De sectie Spaans van Levende Talen reikt de 2e prijs uit aan Marloes van der Kraan (V6) voor haar profielwerkstuk over “Aspecten rond het stierenvechten”.

 

De jury bekroont de brede historische, economische en sociale benadering van dit werk en de interesse getoond in de Spaanse cultuur, vooral in een van de oudste en meest controversiële tradities. Marloes van der Kraan heeft onderzoek gedaan naar de oorsprong van het stierenvechten, de opkomst in Spanje en andere landen en de polemieken die veroorzaakt zijn door deze kunst in onze tijd; zij heeft ook de verschillende standpunten over dit onderwerp geanalyseerd en biedt ons een onpartijdig onderzoek en conclusie. Hoewel Marloes aan het begin van haar onderzoek obstakels heeft gehad, heeft zij laten zien dat zij assertief kan zijn om haar doel te bereiken, van waaruit zij nu de vruchten ontvangt. De jury is daarnaast zeer verheugd dat Marloes een onderzoek heeft gedaan naar authentieke bronnen en erkent haar originaliteit, haar assertiviteit en toewijding bij de presentatie van dit werk.

De jury hoopt dat nog meer scholieren van het Pax Christi College zullen worden geïnspireerd, zodat ze, indien mogelijk, hun profielwerkstuk schrijven over onderwerpen gerelateerd aan de taal, maatschappij en cultuur van Spanje en de Spaanstalige landen. Met dit werk heeft Marloes laten zien dat dit mogelijk is. De jury feliciteert Marloes met haar welverdiende prijs!

 

« ga terug