Sint bij Pax junior

 

 

Op vrijdag 1 december kwam Sinterklaas bij het Pax Junior op bezoek! Alle leerlingen werden het 4e lesuur verzocht om naar de aula te komen, en je kon zien dat er al wat leerlingen zenuwachtig waren, want niet alle leerlingen zijn altijd even lief… Sinterklaas en zijn pieten beeldden een verhaal uit over het de middelbare schooltijd van onze Sint zelf (lang, lang, geleden) en toen werden alle nieuwe docenten gevraagd om een liedje te zingen. Vervolgens werden alle leerlingen waarover de Sint iets ingefluisterd had gekregen, verzocht om naar voren te komen en een cadeautje te ontvangen.

De leerlingen die graag dierengeluiden maken in de les mochten dit doen voor de hele school, de dames die prachtig konden tekenen kregen nieuwe tekenspulletjes en de stelletjes kregen een zak hartsnoepjes om te delen. Veel leerlingen die naar voren mochten komen vonden het toch wel spannend, want deze Sint was niet meer zo lief en zachtaardig als ze hem herinneren, en de pieten maakten ondertussen ook nog ruzie over waar dat PBS nou voor stond…

Uiteindelijk was het een mooi feest, en we hopen dat Sinterklaas ons volgend jaar weer blij maakt met een bezoek voordat hij terug naar Spanje gaat.