Van de rector


 
Hier is dat feestje!

Gisteren fietsten de leerlingen om 12 uur naar huis vanwege de Derde Donderdag in September. Pax is onderdeel van de Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal, kortweg ‘de Alliantie.’ Sinds vorig jaar ruimen we aan het begin van het schooljaar een middag in om op een van de zeven scholen bijgeschoold te worden, om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een gezellig buffet. Dat was dit jaar wat uitgebreider dan anders, omdat de Alliantie 15 jaar bestaat. Er is een mooie samenwerking met name op het gebied van financiën, personeelsbeleid, kwaliteitsbeleid en leerlingenzorg. Deze jaren is er meer aandacht voor onderwijs en onderwijsinnovatie. De Alliantie heeft bijna 11.000 leerlingen en 1.200 personeelsleden onder haar hoede. Heel wat collega’s kennen elkaar, dus het was nuttig en erg gezellig.
 
Gisteren ontving u en uw zoon of dochter een brief over de feestelijkheden van 5 en 6 oktober. Ik zet dat nog even kort op een rij.
De officiële opening door burgemeester Van Riswijk gebeurt op vrijdagmiddag 6 oktober van 15.30 – 18.00 uur op de beide heringerichte locaties in Druten. Daarvoor zijn naast een aantal besturen met name scholen en andere organisaties uitgenodigd waar wij mee samenwerken. Wat ons en de gemeente betreft past dat bij een grondige herinrichting.
Een school is er voor de leerlingen. Daarom is er de avond daarvoor op donderdag 5 oktober een groot feest in Active Partyworld, van 20.00 – 00.30 uur. Dat wordt echt een heel mooi feestje. De volgende morgen mogen ze een paar uurtjes uitslapen voor een kort dagje met een licht programma zonder al te veel huiswerk of toetsen in verband met de feestelijkheden. Om 12.00 uur zijn ze vrij, zodat wij de boel klaar kunnen maken voor de officiële opening. ’s Avonds bouwen we nog ons eigen feestje met het personeel en dan is het wel weer mooi geweest.
 
Net als u zullen veel meer mensen in Maas en Waal een kijkje willen nemen. Dat kan op het Open Huis op woensdag 11 oktober van 16.00 – 20.00 uur op de beide locaties in Druten. Daar kunt u de komende weken nog meer over lezen in de regionale media.
 
Na de herfstvakantie komt onze focus te liggen in Beneden-Leeuwen. Dan worden de plannen voor de verbouwing en uitbreiding van Pax junior definitief vastgesteld in de gemeenteraad en als alles volgens plan verloopt, kan er in het voorjaar 2018 gebouwd gaan worden. Dat gebeurt grotendeels achter onze locatie. De verbouwing van de westvleugel en de aansluiting met de nieuwe praktijklokalen en het IKC gebeurt zoveel mogelijk in de mei- en zomervakantie. De overlast zal minimaal zijn. Ik houd u op de hoogte!

Londen

Van 10-13 oktober gaan de leerlingen vmbo 3 naar Londen. U zult begrijpen dat de recente aanslagen er met name ouders en personeel niet gerust op maken. Wij overleggen dit nog intern en extern en hakken daar in de loop van volgende week de knoop over door. Daarbij brengen we eerst de betrokken medewerkers, leerlingen en ouders op de hoogte en dan de school als geheel.