Burgerschap

 

Het vak Burgerschap staat op de lessentabel vmbo theorie leerjaar 3. Wat houdt dit in?

Bij burgerschap staan we stil bij de wereld om ons heen en jouw rol daarin. We gaan niet ver de geschiedenis in of op zoek naar het leven in gebieden hier ver vandaan. Burgerschap gaat vooral over jouw eigen omgeving en jouw rol hierin.

In Nederland verwachten we van iedere burger een actieve houding. We willen met andere woorden dat je een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van ons land. Bij burgerschap geven we je handvatten om dat te doen. Je leert bijvoorbeeld solliciteren, verstandig omgaan met sociale media en nadenken over je eigen voedingspatronen. Om je hierbij te helpen organiseren we in de activiteitenweek interviewsessies met voedingsdeskundigen, een vlogger, een medewerker van een uitzendbureau en voormalig asielzoekers.

Via een digitale leeromgeving werk je aan een document over jezelf. Net als jij groeit dit document gedurende het jaar en leer je jezelf steeds beter kennen.

Burgerschap, klaar voor de wereld…

De verplichte maatschappelijke stage ondersteunt de doelstelling van het vak Burgerschap. Een steentje bijdragen en een ervaring rijker!
De MAS-informatiemarkt is op dinsdag 26 september a.s. Zie ook brief op onze site.