Bezoek aan Waelwick in Ewijk

 

 

Woensdag 4 april  

Woensdagmorgen gingen met auto’s naar Waelwick in Ewijk. Dit is een zorginstelling voor oudere mensen die minder goed ter been zijn en zorg nodig hebben. Ook zijn er oudere mensen die dementerend zijn en daarom zorg nodig hebben.

Daar gingen we bloeddruk meten en een klasgenoot in de rolstoel begeleiden. Die klasgenoot moest dan spelen dat ze links verlamd was. We kregen van een student uitleg over wonden dat als een wond zwart is dat dat niet goed is maar om dit te voorkomen moeten mensen iedere twee uur anders neergelegd worden, dan krijg je minder snel drukplekken.

Ook hebben we in de tillift gezeten en gevoeld hoe dat zit, de tillift wordt gebruikt om mensen in en uit bed te helpen. Het was een heel raar gevoel omdat je het niet gewend bent en je moet heel erg op een ander vertrouwen.

Ook hebben we nog geluisterd naar een mevrouw die vertelde dat ze van de trap was gevallen en een heup had gebroken en dat ze daarom in Waelwick verbleef en dat iedereen heel lief voor haar was.

Het waren twee hele leuke ervaringen en ik heb een beetje een idee gekregen wat er in ziekenhuis en in een zorginstelling gebeurd.

Verslag van Elke Lamers