Havo 3 en Vwo 3


 

Op 18 januari zijn we naar Tilburg Universiteit geweest om de 3 vwo leerlingen kennis te laten maken met studeren op de universiteit. Deze activiteit was voor de Tilburg Universiteit nieuw en ook voor ons.

Voor volgend jaar hebben we wel wat verbeterpunten genoemd. Met name op inhoudelijk gebied was het wat aan de magere kant. Mocht deze activiteit volgend jaar weer ingezet worden, dan zal er meer informatie moeten komen over de studies die de universiteit aanbiedt.

Verder hadden we pech met het weer, door de enorme storm kon de rondleiding over het terrein en tussen de verschillende gebouwen niet door gaan.

Op 25 januari zijn we met 3 havo leerlingen naar de jaarlijkse bijeenkomst over profielkeuze op de HAN in Nijmegen geweest. Deze dag is voor 3 havo leerlingen interessant omdat ze een goed beeld krijgen van een groot deel van de sectoren in het onderwijs.

We hebben economische studies gezien, technische, ICT, maatschappelijke, onderwijs, gezondheidszorg. Na deze dag kan een groot deel van de leerlingen zeggen waar ze belangstelling in hebben en welke sectoren niet.

Op 1 februari is de opleidingenavond op de HAN. Er komen heel veel opleidingen uit het land voorlichting geven. Via de email hebt u van de decaan informatie gehad met een programmaboekje.

Deze avond is interessant omdat in korte tijd 4 studies bekeken kunnen worden. Goed dus om te oriƫnteren en te verkennen.

In de mentorlessen hebben we voor VWO 4 leerlingen bezoek gehad van Vluchtelingen ambassadeurs. In de les heeft een vluchteling zijn/haar verhaal gedaan en is in gesprek gegaan met de leerlingen. Een mooie leerzame ervaring.

Voor de havo 4 leerlingen zal in week 12 in de mentor les een bezoek worden afgelegd door een vluchteling.

Voor de examenleerlingen geldt dat de eerste aanmelddatum van 15 januari is verstreken. Deze aanmelddatum geldt voor de studies die een selectie hebben.

De leerlingen die zich voor een selectie studie hebben aangemeld, hebben nu allerlei opdrachten waaraan ze moeten voldoen.

Als decaan wil ik graag de ervaringen van de leerlingen horen, zodat ik terugkoppeling kan doen aan de hogescholen en universiteiten.

Mocht uw zoon/dochter zijn/haar ervaring willen delen, dan kan contact met mij gezocht worden op school.

De uiterste aanmelddatum voor MBO opleidingen is 1 april
De uiterste aanmelddatum voor HBO en universiteit opleidingen zonder selectie is 1 mei.

Als uw zoon/dochter een tussenjaar wil, dan is de website www.wilweg.nl een goed begin.

Mocht u nog vragen hebben over profielkeuze of studeren of sutdie kiezen, dan kunt u contact opnemen met de decaan via f.kerkhof@paxchristicollege.nl.