Van de rector

 

Een nieuwe start!

 

Vorige week ontvingen we onze leerlingen, een dagje later dan normaal vanwege de herinrichting in Druten. Op maandag 28 augustus kon het personeel na het gezamenlijk ontbijt en de jaaropening direct de handen uit de mouwen steken om alles in te ruimen. De week daarvoor was het resultaat van de grote verbouwing van Pax havo/vwo aan de Klepperheide goed te zien. Het is prachtig! De werkelijkheid was nog veel mooier dan de tekeningen. Maar daarna begon de grootscheepse verhuizing en stond alles weer vol verhuisdozen, meubilair en andere zaken. Het was een hele klus die de dag daarop grotendeels was geklaard.

 

Om de leerlingen niet te veel te laten pendelen van Pax havo/vwo en Pax vmbo heeft de directie voor de zomer besloten vier extra lokalen te plaatsen op het plein aan de Klepperheide. Alle bankjes op het plein zijn herplaatst, zodat er geen zitplaatsen verloren zijn gegaan.

 

Na de zomer werden we positief verrast door het rooster. Geen enkele klas of docent hoeft te pendelen naar de overkant. Alleen een aantal lessen gymnastiek wordt gegeven aan de Mr. van Coothstraat.

 

De verbouwing van Pax vmbo aan de Mr. van Coothstraat was voor de zomer al grotendeels afgerond. Veel kluisjes zijn verhuisd naar de Klepperheide, waardoor de vorig jaar heringerichte hal nog veel ruimer en gezelliger is geworden. Daarnaast zijn de lokalen van vmbo-basis voorzien van nieuw meubilair. Over een paar weken komen er nog mooie prints op de wanden en dan is het helemaal klaar.

 

Na de kennismaking met klas en mentor volgden verschillende start-activiteiten waarbij de leerlingen nader kennismaakten met elkaar en op de hoogte werden gebracht van de gang van zaken op school.