Havo 4/vwo 4: mentoraat

 

Havo 4 en vwo 4 leerlingen starten dit jaar voor het eerst met een mentor uur. In dit mentor uur is er aandacht voor schoolzaken en persoonlijke begeleiding, loopbaan oriƫntatie (LOB) en burgerschap.

Om zich voor te bereiden op een studiekeuze werken we net als in de derde klas met de website dedecaannet, programma Keuzeweb. In deze methode staan allerlei opdrachten die de leerlingen verder kunnen ondersteunen in hun keuzeproces. Zij bouwen door middel van de opdrachten een portfolio op wat gebruikt kan worden bij een selectiegesprek bij de toekomstige studie. De havo 4 leerling is dit jaar verplicht om 4 activiteiten uit te voeren voor LOB. (handelingsdeel LOB)

  1.  introductie in oktober en aantal opdrachten voor zelfbeeldverheldering (op school)
  2.  open dag (eigen initiatief)
  3. netwerkopdracht via dedecaannet (op school)
  4. oud leerlingen avond op Pax Christi in mei (op school)

De vwo 4 leerling voert dit jaar 3 activiteiten verplicht uit voor het handelingsdeel LOB.

  1. Introductie in oktober en een aantal opdrachten voor zelfbeeldverheldering (op school)
  2. Try-outdag op de universiteit Nijmegen in maart (gezamenlijk met de bus)
  3. Keuze open dag studie of oud leerlingen avond op Pax Christi college

Als een vwo 4 leerling meer activiteiten wil doen dan 3, dan worden deze meegeteld voor vwo 5 en 6. In totaal is een vwo leerling verplicht om 9 activiteiten te doen over drie jaar.

Mocht u met uw zoon/dochter een open dag willen bezoeken, kijk dan op www.paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net, kopje keuzekalender en zoek hier de open dagen voor de periode oktober-november op. U kunt samen met uw zoon of dochter op de website kijken.

Of kijk op www.studiekeuze123.nl.