Van de rector................


 

 

Dit is het tweede schooljaar dat de beide sectoren havo/vwo en vmbo hun eigen locatie en organisatie hebben in Druten.Na het eerste jaar constateren we dat de beide locaties zich uitstekend ontwikkelen. Aan het einde van het jaar konden we opnieuw hoge slagingspercentages noteren, met name voor vmbo-basis, havo en vwo. Ons Paspoort voor de toekomst is allereerst gebaseerd op goed en uitdagend onderwijs en een goed onderwijsresultaat.

In mei 2018 is de nieuwbouw van de beide praktijklokalen gestart naast Pax Junior in Beneden-Leeuwen, gekoppeld aan de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum (IKC). Op de locatie wordt ingaande dit schooljaar gewerkt met een kernteam van vaste docenten onder leiding van één afdelingsleider. Daarmee voldoen we aan een wens van het personeel.We verwachten veel van dit team en de samenwerking met de beide basisscholen. Alles gebeurt stap voor stap. Nog voor de zomer zullen de eerste peuters in onze west-vleugel verblijven, waarbij onze leerlingen gaan ondersteunen.

Als dit complex in Beneden-Leeuwen gereed is, verhuist het TechLokaal definitief in zijn geheel naar de praktijklokalen op Pax Junior en Pax Vmbo.
Leerlingen van Pax zullen daar steeds meer lessen gaan volgen en activiteiten ondernemen op het gebied van techniek. De oriëntatie op techniek vinden we van groot belang, in de eerste plaats voor hun eigen ontwikkeling maar ook vanuit het maatschappelijk belang.

We hebben ze hard nodig, die innovatieve techneuten van de toekomst. Daar zetten we in Maas en Waal fors op in, allereerst in het basisonderwijs en nu ook in het voortgezet onderwijs.

Onze laatste verbinding betreft ZMLK-school De Kom,waarvan er twee groepen bij ons starten op de locatie Pax Vmbo. Deze leerlingen volgen hun eigen programma, in hun eigen mooi verbouwde lokalen. Daarnaast wordt de locatie als geheel ook steeds meer van hen en zullen we in toenemende mate gezamenlijke activiteiten ondernemen. Dat is van groot belang voor deze kwetsbare maar kansrijke groep leerlingen en zeker ook voor onze eigen leerlingen. Zij kunnen profiteren van een rijkere ervaring vanuit school die hen zal helpen de keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Wordt het de zorg, de techniek of … ? Pax verbindt …

Ik wens alle leerlingen,personeel en ouders een heel goed jaar toe!

L.R.van Drongelen MSc
Rector Pax Christi College