Opdidakt

Het Pax Christi College werkt op verschillende terreinen samen met Opdidakt. Opdidakt is een regionaal multidisciplinair instituut dat specialistische onderwijskundige en psychologische zorg aanbiedt. Opdidakt heeft een kantoor aan de Hogestraat in Druten.

Opdidakt heeft zich gespecialiseerd in: 1ste lijns psychologie, (vergoede) dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, Pdd-Nos, NLD, Remedial Teaching en Huiswerkbegeleiding.

Vergoedingen

Voor behandeling binnen de 1e lijns psychologienen vergoede dyslexie (ernstige, enkelvoudige) dyslexie heeft Opdidakt een contract met alle ziektekostenverzekeringsmaatschappijen.

 

Meer informatie vindt u op de site van Opdidakt  www.opdidakt.nl

 

Bijles Maas en Waal


Dit schooljaar werkt het Pax Christi College samen met Bijles Maas en Waal. Deze bijlesorganisatie is enkele jaren geleden opgericht door Bart van Kraaij en werkt met enthousiaste oud-leerlingen van de school. Deze studenten volgen bijvoorbeeld een lerarenopleiding, zitten op de pabo of studeren aan een universiteit. Om ervaring op te doen in het onderwijs en hun eigen kennis op peil te houden, verzorgen zij bijlessen, studiebegeleiding en trainingen. De ervaring is dat het geringe leeftijdsverschil erg prettig werkt voor leerlingen. Om de kwaliteit te waarborgen, worden startende bijlesgevers intern opgeleid en door een meer ervaren bijlesgever ondersteund.


Het Pax Christi College ondersteunt dit initiatief en werkt dit schooljaar samen met Bijles Maas en Waal door lokalen ter beschikking te stellen. Verder vindt er regelmatig overleg plaats tussen docenten van de school en de bijlesgevers. Op die manier hopen beide partijen elkaar te kunnen versterken. Bijles Maas en Waal biedt de volgende diensten aan:


Studiebegeleiding
Bijles
Trainingen

 

Inschrijven en meer informatie

Voordat leerlingen kunnen starten met begeleiding, dienen zij zich in te schrijven via www.bijlesmaasenwaal.nl/inschrijven. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met Bijles Maas en Waal via 0487-745003 of info@bijlesmaasenwaal.nl . Met informatie vindt u natuurlijk ook op de website van Bijles Maas en Waal: www.bijlesmaasenwaal.nl.