Nieuws vanuit havo/vwo decanaat

 

3e leerjaar

Op 24 januari gaan de havo 3 leerlingen naar de HAN in Nijmegen voor de profielkeuzedagen.

De leerlingen hebben in de klas een folder uitgereikt gekregen, zodat zij zich voor kunnen bereiden. We gaan met de bus naar de HAN. Leerlingen moeten wel zelf een lunch meenemen.

 

4e leerjaar

Op 3 februari gaan de 4 vwo leerlingen naar de universiteit van Nijmegen voor de Try-out dag.

Op deze dag maken de leerlingen kennis met het universitaire onderwijs. Er wordt geen voorlichting gegeven over opleidingen. Deze activiteit is een LOB activiteit en kan voor het handelingsdeel ingezet worden.

We gaan met de bus naar de RU in Nijmegen. Na de activiteit op de RU, gaan we door naar een film in de LUX in Nijmegen. Deze activiteit is voor het ckv dossier. De leerlingen worden tijdens de lessen ckv voorbereid. We zijn dan pas rond 18.15 uur in Druten terug. Leerlingen moeten zelf een lunch meenemen.

 

Vwo 4 en 5 en havo 4

Op 2 februari is de landelijke opleidingenavond VHON op de HAN in Nijmegen. Deze activiteit is vrijblijvend. We bieden de mogelijkheid om vanuit school, met begeleiders, mee te gaan met de bus. Er zijn twee bussen, daarmee is er plek voor 94 leerlingen. Leerlingen kunnen zich via Its Learning opgeven als ze mee willen met de bus. Als een leerling zichzelf heeft opgegeven, dan ben je wel verplicht om mee te gaan, dit i.v.m. de beperkte ruimte in de bus.

Vindt u het ook leuk om deze opleidingenavond te bezoeken dan kunt u ook zelf met uw zoon/dochter naar deze opleidingen avond gaan. Op www.vhon.nl vindt u een informatieboekje met allerlei opleidingen die voorlichtingen komen geven.

 

Vwo 6 en havo 5

De eerste deadline voor het aanmelden van een vervolgstudie is geweest. Bij een studie met selectie is de aanmelddatum 15 januari. De leerlingen die een selectie studie hebben, hebben zich nu aangemeld.

 

Op 15 april wordt duidelijk wie er aangenomen is en wie niet.

De tweede deadline is aanmelden voor 1 mei voor studies zonder selectie. Bij deze studies krijgt de leerling een studiekeuzecheck of matching. Je kunt niet afgewezen worden, maar je krijgt wel een advies. Als de intaker twijfelt, dan mag de leerling toch gewoon beginnen met de studie.

Voor aanmelding heeft de leerling een DigiD met sms functie nodig. Aanmelding van een studie gebeurt via Studielink.

 

Havo 4

Overweegt uw zoon/dochter om een MBO opleiding te doen, dan zijn er in de aankomende periode een aantal open dagen die bezocht kunnen worden.

  1. ROC Nijmegen, www.roc-nijmegen.nl, 16 februari of 3 april.
  2. KW1C Den Bosch www.kw1c.nl, 31 januari, of 11 april.
  3. Sint Lucas Boxtel, www.sintlucas.nl , 27 en 28 januari of 9 maart.
  4. Grafisch lyceum Utrecht, www.glu.nl ,21 januari en 11 maart.
  5. Laboratorium onderwijs in Nijmegen , www.rijnijssel.nl , 14 januari en 18 maart.