Pax verbindt ...

 

Vanaf volgend schooljaar hebben we in Druten twee vernieuwde locaties: Pax vmbo aan de Mr. Van Coothstraat en Pax havo/vwo aan de Klepperheide. In Beneden-Leeuwen versterken we ons onderwijs op het het vertrouwde Pax Junior.

Vorig jaar november hebben wij onze plannen ontvouwd. Dat deden we met drie informatieavonden voor ouders en via de media. Daarnaast waren er bijeenkomsten met het basisonderwijs. Vanuit het thema 'Pax verbindt …’, laten wij onze eigen ontwikkeling zoveel mogelijk samenvallen met ontwikkelingen in de regio. We doen het graag samen.

In Beneden-Leeuwen werken we samen met de gemeente West Maas en Waal, met de beide scholen van SPOM en de kinderdagopvang en de peuterspeelzaal. Daar heb ik u in het vorige bulletin iets over verteld. Als dit in augustus 2018 is gerealiseerd, hebben we op ons Pax Junior in Beneden-Leeuwen een unieke samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs!

Voor ons Pax vmbo zijn er plannen voor een samenwerking met ZMLK-school De Kom in Druten, waar een aantal van onze leerlingen stage loopt. De gedachte is om een aantal klassen van De Kom bij ons op Pax vmbo onderwijs te laten volgen. Het is voor de ontwikkeling van die leerlingen goed om mee te draaien op onze school en wij willen ze die ruimte graag bieden. Pax verbindt …