Decanaat havo en vwo bovenbouw

3e klas profielkeuze

De leerlingen uit 3 havo en 3 vwo zijn deze week begonnen met het profielkeuzetraject. De mentor gaat in deze eerste periode aan de slag met Keuzeweb van de website https://paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net. De eerste opdrachten zijn vooral gericht op zelfkennis, wie ben je, wat wil je en wat kun je.

De 3 vwo leerlingen gaan op 18 november naar de TU in Eindhoven voor het project “Keurig Kiezen”. De leerlingen maken kennis met de universiteit en de diversiteit aan opleidingen op een technische universiteit.

Loopbaan oriëntatie in bovenbouw

De havo 4 leerlingen hebben op 20 en 21 oktober een introductie gehad van loopbaan oriëntatie. In 2 uur tijd hebben de leerlingen uitleg gekregen over het vervolgonderwijs, de eisen die het vervolgonderwijs aan de leerlingen stelt en het handelingsdeel LOB van het Pax Christi college. Daarna hebben de leerlingen opdrachten gemaakt, waarin naar kwaliteiten en grondhoudingen gekeken is. Een zoekopdracht binnen sectoren van opleidingen en een eerste planning van open dagen.

De leerling zal nu verder zelfstandig, met behulp van zijn/haar omgeving, verder onderzoek moeten doen naar het vervolgonderwijs en zijn/haar toekomstige studie/loopbaan. Loopt een leerling vast dan kan er altijd een beroep op mentor of decaan gedaan worden.

Belangrijk is om na een bezoek van een open dag thuis het gesprek aan te gaan. Wat was interessant bij deze voorlichting, waarom was het interessant, wil je een aantal zaken verder onderzoeken of vallen er keuzes af.

Vwo 4 leerlingen krijgen op 30 november deze introductie.

De examenleerlingen zijn druk bezig met het verdiepen in de vervolgstudie. De meeste leerlingen hebben al meeloopdagen gevolgd of gepland.

Aanmelden voor een numerus fixus studie voor 15 januari 2017. Het overzicht met numerus fixus studies heeft de leerling van mij gehad en staat bij de “downloads” van https://paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net

Voor het aanmelden bij de vervolgstudie via Studielink heeft de leerling een Digid met SMS functie nodig, aanvragen kost 5 werkdagen.

Op 22 november zal DUO een voorlichting geven op Pax Christi over studeren en de financiële consequenties. U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.

Belangrijke websites:

https://paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net

www.studiekeuze123.nl

www.youchooz.nl (zorg/welzijn en sport)

www.studielink.nl (aanmelden studie)

www.duo.nl (aanvragen tegemoetkoming studiekosten > 18 jaar, rekenhulp voor studie)

www.startstuderen.nl

www.wilweg.nl (voor het buitenland)

www.kombijdepolitie.nl

www.werkenbijdelandmacht.nl

http://scholieren.radboudzorgacademie.nl/college-tour (meelopen met zorgberoepen, zoals verpleegkunde en geneeskunde, operatie assistent etc)

 

Zijn er vragen of onduidelijkheden mail dan f.kerkhof@paxchristicollege.nl