Vanuit het decanaat vmbo voor klas 4

Inmiddels is de open dagen kalender uitgereikt aan uw zoon/dochter. Een exemplaar vindt u ook op onze website onder vmbo – decaan. In deze kalender is informatie over het mbo opgenomen en vindt u nog wat tips en trucs. Zie ook de informatie over De Radboud College Tour voor meer informatie over werken binnen de zorg.

De eerste Open dagen vinden plaats in november 2016. Inschrijven voor een opleiding kan bij sommige ROC’s nu al. Bij het Koning Willem 1 College, Den Bosch is dit vanaf 1 november mogelijk. Sommige vervolgopleidingen hebben maar een beperkt aantal plaatsen of zijn zo populair dat ze snel volstromen (het principe is over het algemeen; ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’).

Aanmelden voor een mbo opleiding dient vóór 1 april 2017 plaats te vinden. Vmbo leerlingen uit de theoretische leerweg die willen doorstromen naar het havo maken dit vóór 1 januari 2017 bekend bij hun mentor en decaan. Zij dienen zich ook aan te melden voor een mbo opleiding.

Meeloopdagen

Het volgen van een zogenaamde meeloopdag bij een opleiding van keuze is een prachtig moment om te bekijken of de keuze een goede keuze is. Hiermee kan worden voorkomen dat er een verkeerde opleiding wordt gekozen. Doen dus!

Hier even de wijze van aanmelden voor een meeloopdag op een rijtje:

  • Koning Willem 1 College, Den Bosch: vanaf 31 januari 2017 kun je je aanmelden voor de meeloopdagen. Het formulier staat t.z.t online op https://www.kw1c.nl/meeloopdagen.
  • ROC Nijmegen en Helicon Nijmegen; vanaf 26 november 2016 (na de open dag) kun je je aanmelden voor de meeloopdagen via www.kiezenopmaat.nl of via de opleiding vermeld op de website van ROC Nijmegen of Helicon: www.roc-nijmegen.nl of www.helicon.nl
  • ROC Rivor, Tiel: meelopen kan van medio december tot medio april. Informatie over aanmelden voor een meeloopdag volgt binnenkort op de website: www.rocrivor.nl
  • Rijn IJssel, Arnhem; op de website vind je een formulier waarmee een meeloopdag kan worden aangevraagd: www.rijnijssel.nl

Hulp nodig? Vragen? Neem contact met mij op.

Gea van Dijk, decaan vmbo (G.vandijk@paxchristicollege.nl)
Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag