De stem van de leerling

Op 16 september verscheen er een artikel in De Gelderlander met als kop ‘Leerlingen Pax Christi College krijgen mogelijk stem bij sollicitaties’, dit naar aanleiding van de berichtgeving van een school elders in het land.
Toevallig deden we dit op mijn vorige school in Capelle aan den IJssel zeer regelmatig. Als je leerlingen betrekt in situaties in school die er echt toe doen, dan merk je dat ze dat zeer bewust en gewetensvol doen. Daarnaast kan een leerling iets in één zin zeggen waar menig volwassenen veel meer tekst voor nodig hebben.

In het artikel kondigde ik aan dat we er zeker over na gaan denken. We doen dat toch een stap sneller. In de lopende sollicitatieprocedure voor de functie van afdelingsleider vwo zijn deze week twee leerlingen gevraagd voor de adviescommissie. Ik ben heel benieuwd hoe zij, wijzelf en de kandidaten dat gaan ervaren.

Vorig week berichtte ik u al dat de waardering voor onze school onder ouders en leerlingen gestaag toeneemt. Een van onze ontwikkelpunten is nog de zeggenschap van leerlingen binnen de school. In het nieuwe Schoolplan 2016-2020 waar de medezeggenschapsraad deze week mee heeft ingestemd is dat ook een van de speerpunten. Dit is een eerste stap.

Lex van Drongelen