Geslaagde introductie Juniorcollege West Maas en Waal

De eerste schoolweek is voor de brugklassers en de leerlingen van klas 2 voorspoedig verlopen.

Klas 1 heeft de dinsdag besteed aan het bijwonen van diverse workshops die door de docenten werden verzorgd. Er waren workshops van diverse aard: MusicFun, das groβe Haribo Spiel, waterdiertjes determineren, ruimtefiguren maken, Geoguess, etc. De leerlingen hebben zich door de afwisseling van de diverse onderwerpen goed vermaakt en vooral kennis gemaakt met docenten en het schoolgebouw.

Op donderdag was er voor klas 1 de theatervoorstelling Cyberrr!!!. Deze theatervoorstelling werd verzorgd door Theater a la Carte. In korte scѐnes werd ingegaan op (cyber)pesten, privacy en seksuele intimidatie. Tussen de scѐnes door daagden de acteurs de leerlingen uit om met elkaar in discussie te gaan over gewenst en ongewenst gedrag op het internet.

Naast een aantal vak-lessen kreeg  klas 1 verschillende mentorlessen. Tijdens deze mentorlessen werkte klas 1 uit de studielesmethode ‘Hoe overleef ik De Pax’. In deze lessen staat de kennismaking met de nieuwe school centraal. De introductie voor klas 1 werd afgesloten met een excursie.

Klas 2 had op woensdag het funtroductiespel op het programma staan. Het geheel stond in teken van een eerste kennismaking. Er stonden allerlei leerzame spelonderdelen op het programma.

Naast het funtroductiespel hebben de leerlingen van klas 2 aan de hand van de Cito-1 meting (de uitslag hebben zij aan het eind van leerjaar 1 ontvangen) leerdoelen bepaald. Deze leerdoelen hebben zij bij hun mentor ingeleverd. De leerlingen moesten aangeven: wat ze met de uitslag gaan doen, welke onderdelen om extra inspanning vragen en welke hulp ze daarvoor nodig hebben.

Op vrijdag sloot klas 2 de introductie op de Gouden Ham af. De leerlingen hebben zich, mede door het mooie weer, uitstekend vermaakt met: Vlottenbouw & Varen, Kanovaren, Teamspellen & Boogschieten, Low Rope & Kick Bikes. 

 

We kijken terug op een geslaagde introductie en wensen alle leerlingen een fijn en leerzaam schooljaar toe.

 

Afdelingsleiders JCWMW