Alles op zijn plek 
 

Gisterenavond heeft de gemeenteraad van West Maas en Waal unaniem ingestemd met de bouw van het IKC in Beneden-Leeuwen. Voor Pax junior betekent dat een uitbreiding met 2 spiksplinternieuwe praktijklokalen techniek en zorg en welzijn, waarbij ook het muzieklokaal een paar meter verhuist en opnieuw wordt ingericht.
Het was gisteren in een half uur gebeurd. Fracties spraken zich lovend uit over de samenwerking tussen de gemeente, SPOM -het bestuur van de beide basisscholen – en Pax, waarbij diverse malen werd herhaald dat de men blij mag zijn dat Pax hierdoor behouden blijft voor leerlingen uit de gemeente West Maas en Waal. Het amendement van de Federatie Dorpslijsten en de VVD om via een andere financiële constructie de OZB niet 0,6 maar 0,4% te laten stijgen werd ook met unanieme stemmen aangenomen. Het was een mooie avond waarna gezamenlijk het glas werd geheven op de goede afloop. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw rond 1 september 2018 gereed.
 
Deze week hebben we via het verhuisbulletin de belangrijkste ontwikkelingen voor het personeel op een rij gezet. Hierbij geeft ik u een bloemlezing.
De verbouwing van de hoofdvestiging verloopt met vliegende vaart. Het vmbo-hart wordt al goed zichtbaar (foto). Dat is volgende week afgerond.
Vorige maand is de verbouwing van de Klepperheide aanbesteed. Opnieuw is aannemer WSM-bouw uit Puiflijk als beste uit de bus gekomen, samen met Huisman Etech Experts en Megens Installaties. Het is altijd fijn dat we het met vertrouwde Maas en Waalse ondernemingen kunnen werken. We kennen elkaar van haver tot gort en de samenwerking verloopt daardoor altijd heel soepel.
 
Er zijn nu vier noodlokalen op het leerplein vmbo en in de mediatheek. Dat is een beetje behelpen, maar het duurt slechts een paar maanden. We proberen de pijn zo goed mogelijk te verdelen. Er is door de experts van Zermelo een roostersimulatie gemaakt van de nieuwe locaties in Druten en dat lijkt allemaal prima te passen. Er blijven aan de Mr. van Coothstraat de eerste jaren 6 lokalen beschikbaar om de Klepperheide nog wat te ontlasten. Dat zal gaandeweg afnemen en is waarschijnlijk maar 2-3 jaar nodig. Elke leerling havo/vwo heeft de thuisbasis aan de Klepperheide en af en toe wat lessen aan de overkant. We wisselen zoveel mogelijk in de middagpauze zodat er geen lestijd verloren gaat. Volgende wordt begonnen met de bouw van het nieuwe technieklokaal onderbouw aan de Mr. van Coothstraat.
 
In het volgende bulletin de stand van zaken van dat moment en de plannen voor na de meivakantie.
 
L.R. van Drongelen