Met het Econasium naar New York

 

Zondag 5 maart was het zover, 14 econasiumleerlingen en 3 begeleiders vertrokken vanaf Schiphol naar New York. Na een voorspoedige vlucht en dito taxirit kwamen we aan bij het hotel midden in Manhattan. Omdat het al laat was geworden en de komende week behoorlijk volgepland stond, gingen we snel naar bed.


Tijdens het bezoek aan New York stonden verschillende bezoeken gepland in het kader van het econasium. Bezocht zijn de Federal Reserve Bank of New York. Daar kregen we toegang tot de enorme voorraad goud (kijken en niet aankomen). We werden ontvangen bij Rabobank New York. Daar kregen we uitleg waarom de Rabobank in deze stad zit en wat zij zoal doen. Medewerkers van het bedrijf REVI hebben ons ontvangen in hun kantoor op een 37e verdieping. Daar werd uit de doeken gedaan wat er zoal komt kijken als je een bedrijf wilt starten in de Verenigde Staten van Amerika. We zijn te gast geweest op een highschool. Harrison High ontving ons en leidde ons rond door de school. Ook werd er een programma gevolgd samen met Amerikaanse leeftijdsgenoten. Het avondeten die dag werd genuttigd bij een Nederlands expat-gezin. Aan de Rockefeller University werden een vijftal lezingen gehouden over het studeren aldaar.


Uiteraard was er ook tijd om de vele toeristische trekpleisters te bezoeken: Brooklyn Bridge, Ground Zero, Times Square, Broadway, Central Park, Wallstreet, VN hoofdkwartier, Top of the Rock, Starbucks en nog vele andere plekken.


Omdat de terugvlucht van vrijdagavond gecancelled was, werd ons nog een extra dag in New York gegund. Die extra avond hebben we kunnen genieten van topbasketball in de Madison Square Garden en werd op zaterdag gekeken naar het vrijheidsbeeld. Helaas was zaterdag toch de dag van vertrek en na een wederom voorspoedige vlucht was iedereen op zondag weer thuis. Allen met een unieke ervaring rijker.