Van de rector

 

Schooljaar 2017-2018
 

Vorige week was de deadline voor de aanmelding brugklassers voor het nieuwe schooljaar. Aanmeldingen blijven nog wat binnendruppelen, omdat de deadline midden in de Carnavalsvakantie viel. Op dit moment staat de teller op 368 nieuwe brugklassers. Dat worden er rond de 375. Dat is nagenoeg gelijk aan de prognose en daar zijn we blij mee. We hebben voor het derde jaar op rij een mooie aanmelding. In principe gaan er 107 leerlingen naar Pax junior, 111 leerlingen naar Pax havo/vwo en 150 leerlingen naar Pax vmbo. Er komen nog wel wat verschuivingen want pas na de warme overdracht wordt defintief bepaald wat de beste plek is voor elke leerling. Dat doen we heel zorgvuldig.
 
Maandag 21 februari, direct na de Open Dag, stond er een metershoge hijskraan aan de Mr. van Coothstraat. De aannemer had besloten alle materiaal voor de tweede fase van de verbouwing niet de trap op te sjouwen maar ‘even’ door het dak naar binnen te hijsen. Een paar uur later was de kraan alweer weg en stonden alle materialen bovenin de gang. Vanaf dat moment werd er in een razend tempo gewerkt. We liggen prima op schema.
In de Carnavalsvakantie zijn op de beide leerpleinen 2 x 2 noodlokalen gebouwd. Het is even behelpen, maar op deze manier kan de school gewoon doorgaan zonder al te grote ingrepen. Na het examengala van vrijdag 21 april begint de meivakantie en starten we ook met de verbouwing aan de Klepperheide.
 
Over twee weken neemt de gemeenteraad van West Maas en Waal het definitieve besluit over het IKC en Pax junior. Daar kom ik in het bulletin van vrijdag 24 maart graag op terug. Donderdagavond 9 maart was het voorbereidende Ronde Tafel Gesprek (RTG) met de gemeenteraad. Maandag 13 maart is er een informatieavond voor omwonenden. We denken in Beneden-Leeuwen na de zomervakantie te kunnen gaan bouwen. De bouw zal ongeveer een jaar in beslag nemen. We houden u op de hoogte.
 
Lex van Drongelen
rector