Een zonnige start!

Deze dagen worden we ruim gecompenseerd voor alle bewolkte en regenachtige gedurende deze zomervakantie. Het mooie is dat alles en iedereen er heel zonnig uitziet, inclusief onze leerlingen.

Deze zomer was er de eerste, bescheiden stap van de herinrichting die dit schooljaar gaat plaatsvinden: de verbouwing van de hal aan de Mr. Van Coothstraat. Dat ziet er nu met deze zonnige dagen schitterend uit. De leerlingen maken uitgebreid gebruik van de zitelementen en met de nieuw ingang met de dubbele deuren ziet het er allemaal wat frisser uit. 

Deze maanden wordt er vooral achter de schermen hard gewerkt aan de definitieve plannen voor de herinrichting. In Druten wordt de laatste hand gelegd aan de lokalen van de afdeling vmbo-basis en het nieuwe technieklokaal. Aan de Klepperheide wordt met name nog gewerkt aan de verdere invulling van de inrichting van de lokalen in de bètahoek (biologie, natuurkunde, NL&T en scheikunde). Rond de herfstvakantie wordt dat afgerond en zijn de plannen definitief. Dan komt het traject van aanbesteding. De bouw in Druten begint direct in de meivakantie volgend jaar. 

Ook in Beneden-Leeuwen wordt hard gewerkt aan de herinrichting en de realisatie van het IKC, de beide gloednieuwe praktijklokalen techniek en zorg en welzijn en de verbinding met het juniorcollege. Het is de bedoeling dat het definitieve plan in december klaar is en ter instemming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het traject in Beneden-Leeuwen is omvangrijker dan in Druten. Als alles meezit kan het nieuwe complex in Beneden-Leeuwen  in augustus 2018 worden heropend.

Er gebeurt dus veel om ons onderwijs en onze huisvesting optimaal te maken in nauwe samenwerking met het basisonderwijs (SPOM) en de gemeenten. 

Tenslotte zag ik gisteren de eerste resultaten van de exit-meting, de enquêtes onder examenleerlingen die hun loopbaan aan onze school hebben afgerond. Voor het derde jaar op rij is de waardering voor onze school gestegen. Dat doet goed, want ook daar werken we hard aan. We zullen daar in een van de volgende bulletins wat uitgebreider verslag van doen. Een heel goed schooljaar toegewenst!