Visitatie Pax junior

 

 

Deze week waren de vervolggesprekken over het visitatierapport Pax junior. We kregen jammer genoeg niet genoeg leerlingen ouders bij elkaar. Het gesprek met het personeel was goed bezocht en is uitstekend verlopen. Veel van de kansen en adviezen die op basis van gesprekken met ouders, leerlingen, personeel en het basisonderwijs zijn gedaan worden gedragen.

 

De locatie wil graag de zorg voor leerlingen uitbreiden en streven naar goede begeleiding en kleinschaligheid. Wat betreft vmbo-basis en vmbo-kader blijven de groepen de komende jaren mooi klein. Dat gaat zeker lukken. Er wordt over nagedacht om ook in Beneden-Leeuwen te gaan werken met huiskamerklassen. Daarnaast is er gesproken over onderwijsinnovatie. Kunnen we meer maatwerk bieden? Kunnen we (nog) beter aansluiten bij het basisonderwijs? Kunnen we de aansluiting met Druten op het gewenste niveau vasthouden? Onze mensen zijn erg gemotiveerd om daar hun schouders onder te zetten. Er zijn al heel wat bruikbare ideeën geopperd om de inrichting van het gebouw op te frissen.

 

Binnenkort presenteren we de uitkomsten van het vervolggesprek aan onze collega’s uit het basisonderwijs om met hen te overleggen hoe we in de nieuwe situatie vanaf volgend jaar samen nog beter kunnen doen. We houden u op de hoogte.