Inleiding

In dit hoofdstuk behandelen we het installeren koppelen en in gebruik nemen van de app op uw smartphone of tablet.
Met de app kunt u uw eigen rooster of het rooster van uw kind bekijken. 

De app installeren

Op een Apple apparaat

Om de app te installeren op een Apple apparaat, gaat u naar de App Store op uw iPhone, iPad of iPod Touch. Let op dat de app werkt vanaf iOS 6.0 en hoger. In de AppStore zoekt u bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en drukt u op DOWNLOAD.

 

De app wordt geinstalleerd op uw apparaat. Na het installeren kunt u de app openen.

Op een Android apparaat

Om de app te installeren op een Android apparaat, gaat u naar de Play Store op uw Android telefoon of tablet. Let op dat de app werkt vanaf Android 2.3 en hoger. In de Play Store zoekt u bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en drukt u op INSTALLEREN.

De app wordt geinstalleerd op uw apparaat. Na het installeren kunt u de app openen.

Op een Windows apparaat

De Zermelo App is ook beschikbaar voor Windows Phone in de Microsoft Store. U zoekt bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en kunt u de app downloaden.

 

Het éénmalig koppelen van de app

Na het installeren van de app, moet deze nog gekoppeld worden aan het portal. U surft in uw browser naar het portal van uw school. Daar logt u in met de inloggegevens die u van de school heeft gekregen. In de meeste gevallen is dit schoolnaam.zportal.nlZie ook: Inloggen op het portal. 

Daar gaat u naar het onderdeel Koppelingen > Koppel App.


U ziet de schoolnaam en een toegangscode staan. Deze is maar eenmalig bruikbaar.. Mocht u opnieuw de app willen koppelen, dan genereert het portal een nieuwe toegangscode.

 

 

Nu opent u op uw smartphone of tablet de Zermelo App.

U ziet het volgende scherm:

De gegevens uit het portal neemt u vervolgens over. Hierbij is Instituut gelijk aan de schoolnaam en Code gelijk aan de gegenereerde toegangscode. Wanneer u de gegevens heeft ingevoerd drukt u op Login. De app is nu gekoppeld aan het portal. 

Let op dat er geen spaties voor of na de schoolnaam en de code staan.

 

Ontkoppelen van de app

Mocht u besluiten de app niet langer gekoppeld te laten zitten aan het portal, dan kunt u de app ontkoppelen. Dit doet u door op het icoontje met de drie horizontale streepjes in de linker bovenhoek te drukken. Er verschijnt aan de linkerkant een menu: 

U drukt hier op het onderste icoontje. Dit is een vierkantje met een pijl erin. Bevestig dat u de app wilt ontkoppelen met OK

Indien gewenst kunt u de app altijd opnieuw koppelen. Hiervoor doorloopt u opnieuw bovenstaand stappenplan.